Ga naar de inhoud
Home » Wet DBA Check

Wet DBA Check

Welkom bij onze Wet DBA Check! Bent u een freelancer of opdrachtgever en wilt u weten of uw werkrelatie voldoet aan de Wet DBA? Met onze handige tool kunt u eenvoudig beoordelen of er sprake is van een dienstverband. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en zorgt u voor een zorgeloze samenwerking. Let op: deze tool biedt slechts een indicatie en geen bindend advies. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Uitgebreide uitleg

De Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) is ontworpen om duidelijkheid te bieden over de arbeidsrelatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Het is essentieel om te bepalen of er sprake is van loondienst of zelfstandig ondernemerschap om juridische en fiscale risico’s te vermijden. Onze tool helpt u hierbij door een aantal vragen te stellen die uw situatie beoordelen op basis van de criteria van de Wet DBA.

Hoe werkt het?

  1. Beschrijf uw situatie: Geef een korte beschrijving van uw werkrelatie. Denk hierbij aan de aard van de werkzaamheden, de duur van de opdracht en de mate van zelfstandigheid.
  2. Analyse: Onze tool analyseert uw beschrijving en vergelijkt deze met de criteria van de Wet DBA.
  3. Resultaat: U ontvangt een duidelijke beoordeling of er sprake is van een dienstverband of niet. Indien nodig, krijgt u advies over vervolgstappen.

Belangrijk om te weten

Het resultaat van de Wet DBA Check biedt slechts een indicatie. Het is geen juridisch bindend advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een definitieve beoordeling raden wij aan om contact op te nemen met een juridisch adviseur of de Belastingdienst.

Waarom is dit belangrijk?

Het niet naleven van de Wet DBA kan leiden tot hoge boetes en naheffingen voor zowel de opdrachtgever als de freelancer. Door onze tool te gebruiken, kunt u mogelijke risico’s identificeren en voorkomen. Dit zorgt voor meer zekerheid en vertrouwen in de samenwerking.

Voor wie is deze tool bedoeld?

Onze Wet DBA Check is speciaal ontworpen voor:

  • Freelancers: die hun zelfstandigheid willen behouden en juridisch correct willen werken.
  • Opdrachtgevers (MKB’ers): die met freelancers samenwerken en zeker willen zijn dat zij voldoen aan de wetgeving.

Voordelen van onze tool:

  • Snel en eenvoudig: Binnen enkele minuten duidelijkheid over uw werkrelatie.
  • Gratis te gebruiken: Onze tool is volledig gratis beschikbaar voor iedereen.
  • Betrouwbaar: Gebaseerd op de laatste wet- en regelgeving.

Disclaimer

Onze Wet DBA Check biedt slechts een indicatie van uw werkrelatie op basis van de Wet DBA en is niet bedoeld als juridisch advies. Wij raden u aan om bij twijfel contact op te nemen met een juridisch adviseur of de Belastingdienst. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de resultaten van deze check.